Apa are proprietatea de a revigora și cel puțin în sezonul cald, o fântână arteziană este bine venită în orice spațiu. Pe lângă efectele benefice asupra trecătorilor, o fântână arteziană bine îngrijită poate contribui la înfrumusețarea spațiului în care este amplasată.


 

  O serie de fântâni arteziene montate de firma noastră, puteți vedea în pagina de portofoliu.


 

Modul în care jetul de apă este împins în afară, se datorează tipului de duză folosit. Noi vă propunem 15 modele de jeturi (detalii sub poze):

 

 

tipuri de jet 


 Jet compact 1

- duze de dimensiuni mici şi medii, capabile să atingă o înălţime de maxim 14 metri. Datorită articulaţiei sferice integrate se pot obţine jeturi parabolice sau verticale, oferind astfel o gamă largă de efecte.


Jet compact 2

- duze compacte de dimensiuni mari, capabile să atingă o înălţime de maxim 140 metri. Datorită articulaţiei sferice integrate se pot obţine jeturi parabolice sau verticale, oferind astfel o gamă largă de efecte. Vizibil de la distanţe mari.


Jet minisferă

- duze mici, vizibile de la distanţă. Sunt atractive chiar şi atunci când nu sunt folosite. În timpul funcţionării, rezultatele sunt surprinzătoare. Utilizarea iluminatului pe timpul nopţii, va creşte frumuseţea jeturilor de apă.


Jet semisferă

 

- duze de mari dimensiuni, vizibile de la distanţe mari. Sunt atractive chiar şi atunci când nu sunt folosite. În timpul funcţionării, rezultatele sunt surprinzătoare, în special atunci când sunt iluminate.


Jet sferă

- duze de mari dimensiuni, vizibile de la distanţe mari. Sunt atractive chiar şi atunci când nu sunt folosite. În timpul funcţionării, rezultatele sunt surprinzătoare, în special atunci când sunt iluminate.


Jet caliciu

- aceste jeturi produc o fâşie groasă, pulsatorie de apă în forma unui caliciu. Funcţionarea este dependentă de nivelul apei. Sunt duze silenţioase, cu un aspect estetic plăcut.


Jet cascadă

- pot fi folosite în zone cu vânt moderat. Fiind dependente de nivelul apei, duzele vor trebui montate la o înălţime fixă. Va creşte înălţimea jetului atunci când nivelul apei scade, iar în caz contrar, va scădea înălţimea jetului. În cazul în care valurile nu pot fi evitate, jeturile vor avea fluctuaţii continue. Pentru a atinge performanţe maxime, se vor monta un preaplin de evacuare şi un senzor de nivel. Datorită articulaţiei sferice integrate se pot obţine jeturi parabolice sau verticale.


Jet ceață

- aceste duze crează jeturi parabolice la diverse înălţimi, creând astfel efecte foarte atrăgătoare. Sunt adecvate în mod special utilizării ca efect principal în fântâni de mici dimensiuni.


Jet ciupercă

- produc o semisferă transparentă de apă. Ideale pentru utilizarea în interior, în zone ferite de vânt.


Jet spumant

- ating un debit mare de apă, permiţând astfel o vizibilitate mare. Deosebit de frumoase atunci când sunt iluminate. Se poate crea un efect de coloană la folosirea mai multor jeturi de apă.


Jet zăpadă

- datorită sistemului intern, acest tip de jet extrage aerul din exterior şi îl amestecă cu apă, obţinând astfel un amestec bogat de aer şi apă, obţinând astfel un jet spumos.


Jet cortină de apă

- cortinele de apă pot lua o multitudine de forme. De obicei sunt folosite în grupuri liniare. Foarte potrivite pentru decoraţiuni interioare, datorită modului silenţios de funcţionare şi a stropirilor reduse.


Multijet tip coroană

- aceste duze crează jeturi parabolice la diverse înălţimi, creând astfel efecte foarte atrăgătoare. Sunt adecvate în mod special utilizării ca efect principal în fântâni de mici dimensiuni.


Multijet tip parabolic

- aceste duze sunt folosite de obicei pentru efecte secundare. Atunci când sunt aşezate intercalat, acestea pot crea forme frumoase de apă.


Jet gheizer

- pot fi folosite în zone cu vânt moderat. Aceste jeturi trebuie instalate la o înălţime moderată datorită dependenţei de nivelul apei. Va creşte astfel înălţimea jetului atunci când nivelul apei scade, iar în caz contrar, va scădea înălţimea jetului.

În cazul în care valurile nu pot fi evitate, jeturile tip gheizer vor avea fluctuaţii continue. Pentru a atinge performanţe maxime, se vor monta un preaplin de evacuare şi un senzor de nivel. Datorită articulaţiei sferice integrate se pot obţine jeturi parabolice sau verticale.